نشست بررسی ظرفیت‌های همکاری دانشگاه آزاد و زیست بوم صنایع خلاق

 

به گزارش خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، در این نشست که با حضور اساتید، مدیران و فعالان دانشگاه و حوزه صنایع خلاق برگزار شد، بر ضرورت تقویت همکاری دانشگاه با زیست‌بوم نوآوری و خلاقیت کشور تأکید گردید.

دانشگاه علوم و تحقیقات با راه‌اندازی گرایش‌های جدید در مقطع تحصیلات تکمیلی کارشناسی ارشد و دکتری در رشته مدیریت فرهنگی، فعالیت سرای نوآوری و تلاش برای راه‌اندازی خانه خلاق، گام‌های مهمی در این مسیر برداشته است.

 

 

 

 

دانشگاهی با سابقه درخشان و ظرفیت‌های قابل اتکا برای نوآوری در علوم انسانی

فاطمه عزیزآبادی فراهانی، دانشیار مدیریت فرهنگی و مدیر گروه کشوری فرهنگ و ارتباطات در دانشگاه آزاد اسلامی، با اشاره به پیشگامی واحد علوم و تحقیقات در تاسیس رشته‌های جدید و میان رشته‌ای‌های کاربردی در حوزه علوم انسانی، از راه‌اندازی گرایش‌های جدید در مقطع کارشناسی ارشد و دکتری خبر داد. وی با اشاره به دستاورد‌های علمی دانشگاه، بیان داشت که این دانشگاه اولین واحد در کشور است که رشته‌های مدیریت فرهنگی را در مقاطع ارشد و دکتری راه‌اندازی کرده و با موفقیت، سرفصل‌های خود را به دیگر دانشگاه‌ها منتقل نموده است.

وی همچنین با اشاره به ظرفیت‌های موجود از جمله گرو‌های آموزشی تخصصی و سرای نوآوری دانشگاه در جهت تحقق سند ملی توسعه فناوری‌های فرهنگی و نرم و زمینه سازی برای فعالیت‌های واحد‌های فناور علوم انسانی و برگزاری رویداد‌های علمی و نوآورانه از ایجاد یک فصلنامه علمی پژوهشی با عنوان «نوآوری فرهنگی» خبر داد که می‌تواند ظرفیتی تخصصی برای انتشار مقالات علمی و پژوهشی در حوزه صنایع فرهنگی و خلاق باشد.

 

ظرفیت‌های بالای دانشگاه برای همکاری با صنعت و جامعه

حسن بهزادی، دانشیار و معاون علمی و فناوری دانشگاه با بیان ظرفیت‌های بالای دانشگاه در حوزه‌های مختلف، از جمله وجود سرمایه انسانی در بخش استادان و دانشجویان به عنوان بزرگترین مجموعه دانشگاهی در کشور و حضور بیش از ۵۰۰۰ دانشجوی بین‌المللی، آزمایشگاه‌های تحقیقاتی پیشرفته و مرکز رشد، بر آمادگی دانشگاه برای همکاری با صنایع و ایجاد اشتغال برای دانش‌آموختگان تأکید کرد. وی به تأسیس خانه خلاق دانشگاه به عنوان یکی از نیاز‌های مهم اشاره نموده و اضافه کرد این امر می‌تواند به پویایی و توسعه همکاری‌های تخصصی و حمایت از پروژه‌ها و پایان نامه‌های دانشجویی در حوزه‌های خلاق و فرهنگی نیز بیانجامد.
وی همچنین به رویداد اخیر واحد صنعت دانشگاه با عنوان «صدرا» (صنعت، دانشگاه راه اشتغال) اشاره نمود که نشان از عزم جدی دانشگاه برای ایجاد ارتباط بین صنعت و دانشگاه دارد.

 

ایجاد زیرساخت‌های لازم و حمایت ستاد برای توسعه صنایع خلاق

مسعود حسنلو، دبیر ستاد فناوری‌های نرم و فرهنگی، با اشاره به اهمیت صنایع خلاق در اشتغال زایی و اقتصاد کشور، بر ضرورت توسعه ادبیات صنایع خلاق در دانشگاه‌ها و حمایت از اکوسیستم‌های خلاق تأکید کرد.

وی پیشنهاد کرد که دانشگاه علوم و تحقیقات با استفاده از ظرفیت‌های فعلی خود، سرا‌های نوآوری را به مراکز تخصصی صنایع خلاق تبدیل کند. وی در ادامه به اهمیت صنایع خلاق و نقش آنها در اشتغال‌زایی پرداخت و بر لزوم تقویت این حوزه با همکاری دانشگاه آزاد علوم و تحقیقات تأکید کرد.

حسنلو در نهایت با اشاره به تمرکز ستاد بر تقویت زیرساخت‌ها و حمایت از زیست بوم خلاق گفت: اگر دانشگاه آزاد به عنوان مجموعه‌ای فعال و پایدار، با ساختار مشخصی وارد عمل شود، امکان دریافت حمایت‌های جدی از سوی ستاد وجود دارد.

 

تامین مالی و حمایت از ایده‌های نوآورانه

سادات، مدیر عامل صندوق پژوهش خلاق، با اشاره به غفلت از حوزه اقتصاد فرهنگ در گذشته، بر ضرورت ایجاد گفتمان در اقتصاد فرهنگ و راهکار‌های ممکن برای هم‌اندیشی در دانشگاه‌ها تأکید کرد. وی همچنین به وجود خلأ اطلاعاتی در حوزه صنایع خلاق اشاره کرد و بر اهمیت همکاری با دانشگاه‌ها برای شفاف‌سازی و تقویت این حوزه تأکید نمود. مدیرعامل صندوق پژوهش خلاق، نیز با اشاره به لزوم تغییر نگاه اقتصادی به حوزه فرهنگ و هنر، تأکید کرد که صنایع خلاق ظرفیت بی‌مرزی دارند و اقشار مختلف می‌توانند در این حوزه نقش‌آفرینی کنند.

 

ظرفیت بالای اشتغال‌زایی در صنایع خلاق

امینی، مدیر مؤسسه نمافر، به ظرفیت‌های بالای صنایع خلاق در اشتغال‌زایی و پیوند این صنایع با حوزه فرهنگ و دانشگاه‌ها اشاره کرد. وی بر ایجاد یک فضای ترویجی برای انتقال مفاهیم صنایع خلاق به دانشجویان تأکید کرد و بیان داشت که این مؤسسه با ارائه منابع جامع و تجمیع داده‌های پژوهشی، بستری برای علاقه‌مندان فراهم کرده است. وی همچنین بر اهمیت دیپلماسی علمی و فرهنگی تأکید کرد و پیشنهاد داد دانشگاه علوم و تحقیقات با ایجاد یک اکوسیستم فعال و همکاری با نهاد‌های دیگر، راه را برای توسعه صنایع خلاق و صادرات فرهنگی هموار سازد.

 

توسعه همکاری‌های بین‌المللی در بریکس برای ارتقای صنایع خلاق

نفیسه شاهی نوری، مدیر خانه خلاق و نوآوری ایلسا، با اشاره به شرکت در کمیته صنایع خلاق زنان بریکس، بر اهمیت توسعه همکاری‌های بین‌المللی در این حوزه تأکید کرد. وی افزود: شرکت در کمیته صنایع خلاق زنان بریکس به ما این امکان را می‌دهد که از تجربیات کشور‌های دیگر بهره ببریم و به شکل موثرتری در ارتقای صنایع خلاق کشور سهیم باشیم.

وی با اشاره به ظرفیت‌های زیست بوم صنایع خلاق ایران بیان داشت که کمبود آگاهی از ظرفیت‌های زیست بوم خلاقیت خلا جدی در این حوزه است.

وی در این رابطه افزود: این همکاری در ایجاد دوره‌ها و برنامه‌های درسی در حوزه صنایع فرهنگی می‌تواند نقطه شروعی برای آگاهی بخشی و جذب افراد مستعد به این حوزه باشد.

عدم کفایت شاخص‌های دانش بنیان برای ارزیابی خلاقیت

سجاد صالحی، دبیر کمیته صنایع خلاق شورای عالی جهاد نیز بر اهمیت توجه به منابع انسانی و سرمایه انسانی در رشد صنایع خلاق تأکید کرد. وی با اشاره به تجربه‌های مراکز دولتی نوآوری بیان نمود که صرفاً ایجاد یک خانه خلاق بزرگ و مجهز نمی‌تواند تضمینی برای موفقیت آن باشد.
وی به چالش‌های رشد صنایع خلاق در کشور و استفاده نادرست از شاخص‌های دانش‌بنیان برای سنجش خلاقیت گفت: “باید یک انقلاب در تفکر نوآوری و خلاقیت رخ دهد”.
وی در خصوص ظرفیت‌های دانشگاه علوم و تحقیقات در حوزه صنایع خلاق و فرهنگی و ارتباط دانشگاه و بازار کار گفت: دانشگاه علوم تحقیقات می‌تواند به عنوان یک هاب نوآوری و خلاقیت در کشور عمل کند و با ایجاد زیرساخت‌های مناسب، به رشد و توسعه صنایع خلاق کمک کند.

بر اساس این گزارش، در پایان پیشنهاداتی برای توسعه همکاری‌های زیست بوم صنایع خلاق و دانشگاه علوم و تحقیقات مطرح شد که به شرح ذیل است:
– ایجاد خانه خلاق دانشگاه
– توسعه دوره‌های آموزشی تخصصی در حوزه صنایع خلاق و هوش مصنوعی
– حمایت از پژوهش‌های مرتبط با صنایع خلاق و فناوری‌های نرم و فرهنگی
– همکاری با صنایع و ایجاد شبکه‌های بین‌المللی
– احیای پارک ملی علوم و فناوری‌های نرم و فرهنگی
– ایجاد مرکز ترویج اقتصاد خلاق و فرهنگ خلاق
– برگزاری دوره‌های تخصصی ویژه اعضای هیئت علمی، کارکنان و دانشجویان
– ایجاد میان‌رشته‌ای‌های جدید با ترکیب هوش مصنوعی و صنایع خلاق
– تشکیل اتحادیه کشور‌های اسلامی در زمینه صنایع خلاق
– ایجاد مدرسه مهارتی صنایع خلاق
– توسعه همکاری‌های بین‌المللی
– انتشار فصلنامه علمی پژوهشی

 

لینک خبر: https://snn.ir/0050Jx

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *